Booster Kids

For andre år på rad arrangerer Boosterkonferansen, i samarbeid med Lær Kidsa Koding og Bergen Offentlige Bibliotek, utviklerkonferanse for barn. Konferansen avholdes på Scandic Bergen City 12. mars 2017. Det blir kurs for ulike aldersgrupper og et sterkt faglig innhold, akkurat slik en god konferanse skal være!

11.00 - Registrering av deltagerne starter

Alle deltagerne må registreres og få navneskilt.

12.00 - Kick off!

Mer info kommer

13.00 - 16.30 Processing

Kine Gjerstad Eide

Processing er programmeringsspråket som enkelt lar deg lage egne spill! Du kan komme helt uten forkunnskaper, eller du kan ha programmert litt fra før. Oppgavene velger du basert på hva du allerede har gjort. Processing er et utrolig kult språk som lar deg lage spill, grafikk, presentasjoner, og mye mer, her er det bare fantasien som setter grenser. Det som gjør Processing ekstra gøy er at her får man programmere ordentlig, og man må skrive kode, så det er en fordel å kunne bitte litt engelsk. All forklaring og alle oppgaver er på norsk.

For å være med må du laste ned Processing og pakke det ut, slik at vi slipper å bruke mye tid på det på kurset, det gjøres på processing.org

Målgruppe 12+, 25 plasser

13.00 - 16.30 Kreativ elektronikk med Arduino

Joachim Haagen Skeie

Ved å lære enkel programmering lærer man å bli kreativ med et av de kraftigste arbeidsverktøyene vi har i dag.

Arduino gjør det mulig å styre alt fra en LED-dimmer til en 3D-printer. I dette tretimerskurset skal vi lære mer om hva en Arduino er og hva elektronikk kan brukes til. Men aller viktigst - vi skal lære å få lamper til å blinke, vi skal måle temperaturen i rommet - og kanskje vi rekker å få en motor til å rotere!

Målgruppe 11+, 20 plasser

13.00 - 16.30 App inventor

Google developer group

Vi lager SPACE INVADERS med App Inventor! App Inventor er et Scratch-lignende språk designet for å lage apper for Android. Det er utviklet av MIT og i bruk av millioner av barn og unge verden over, og er det den raskeste måten å lage en app. Vi skal lage spillet SPACE INVADERS med App Inventor, og du vil lære hvordan du programmerer enkel grafikk, løkker, lyd og - selvsagt - hvordan du skal skyte ned slemme aliens. Det er ingen krav om å ha brukt App Inventor før, vi vil vise en intro i dette, samt grunnleggende programmering, før vi starter.

Målgruppe 10+, 25 plasser

13.00 - 16.30 Computercraft

Bjørn Hamre

Dette blir en workshop hvor du skal få en innføring i hvordan man programmerer roboter i Minecraft. Det blir først en introduksjon og så blir det levert ut oppgaver fra kodeklubben.no hvor du skal følge instruksjonene og skrive egne program til roboten.

Computercraft er en mod til Minecraft. For å være med her må du ha Minecraft, installere Forge (som lar deg starte Minecraft med mod-er) og legge til Computercraft-moden. Instruksjoner for hvordan dette gjøres sendes ut i forkant av workshopen.

Om du har spilt Minecraft før er det en fordel. Du må selv ha en Minecraft-konto.

Målgruppe 11+, 40 plasser

13.00 - 16.30 BBC micro:bit

Tjerand Silde

Micro:bit er en mikrokontroller som er laget for å lære barn programmering. Vi skal programmere den med kode-blokker, akkurat som Scratch, men det er også mulig å programmere med tekstbaserte språk som Python og JavaScript. En micro:bit har innebygde sensorer og annet som vi kan bruke, for eksempel blåtann, aksellerasjonsmåler, gyroskop, lysmatrise og knapper.

Målgruppe 10+, 25 plasser

13.00 - 16.30 Scratch

Maja og Emma

Scratch er et programmeringsspråk som er ganske enkelt å skjønne, men du kan lage utrolig kule spill med det! På dette kurset er det barn som har gått på kodeklubb og har erfaring med Scratch som underviser. Dette blir gøy!

Målgruppe 9+, 20 plasser

13.00 - 16.30 Code Studio

Martin Tverråen

Klart de minste kan programmere også! Vi bruker Code Studio til å lage et opplegg for de minste barna, her kan man kode både på PC og pad. Man må kunne lese, eller ha med seg en voksen som kan hjelpe med den biten:)

Målgruppe 6+, 25 plasser

Man blir sulten av å kode, så ca kl 14.00 blir det servert lunsj.

Vi har kaffekrok for foreldre under hele konferansen. Når barna er i gang med kodingen igjen etter lunsj (ca kl 14.30) blir det informasjonsmøte her om Lær Kidsa Koding og Boosterkonferansen for foreldre og andre interesserte.

Ta gjerne kontakt med oss på kids@boosterconf.no om du har spørsmål om Booster Kids!